Jeff Keller. Kõik saab alguse suhtumisest

Selle raamatu eestikeelne versioon on nii uus, et isegi pilti ei leia ma netiavarustest üles. Liiatigi ei ole seda saada üheski mulle teadaolevast raamatupoest. Vot nii on. Kui keegi tahab seda kirjatükki kätte saada, siis peab pöörduma minu või mu sõprade poole. Ehk õnnestub mul see kusagilt välja ajada...
Ehhh... vahepeal on nii palju juhtunud. Elu  üritas mind alla neelata, aga mina tulin välja nagu Joonas vaalaskala kõhust. Nüüd siis on paras aeg raamatutest turgutust otsida. Väldin teadlikult krimkasid ja kurvameelseid raamatuid. Sestap siis nüüd niisugune lugemisvara.
On olemas inimesed, kes ütlevad, et klaas on pooltühi. On olemas inimesed, kes ütlevad, et klaas on pooltäis. Nad vaatavad sama klaasi, kuid mõtlevad erinevalt. See raamat siin on mõeldud mõlemale. Pooltühja klaasi inimesed võivad sellest kasu saada, kui nad on piisavalt avatud ja pidevalt hapukurgi näoga ringi ei käi. Pooltäis klaasi inimesed saavad sellest ja paljude teistest asjadest kasu nagunii. Millegipärast läheb pooltäis klaasi inimestel elus paremini. Tasub mõelda...
Olen alati arvanud, et 90% meie elust moodustab mõtlemine. See, mida me näeme, on jäämäe veepealne osa. Niisiis - ühiskonna elustiil on juhitud samas ühiskonnas valdavast  mõtteviisist. Antiikaja inimene mõtles omamoodi, sellepärast elati antiikajal veidi teisiti kui täna. Sama võib öelda ükskõik mis ajastu kohta. Aga kui ajastule omane mõtlemine kipub kiiva kiskuma või hoopiski ära kaduma, siis on ehk aeg natuke individuaalset ajutrenni teha, et vältida kaasaminekut kõige sellega, mis üksikisikule kahju võiks teha. Jeff Keller hoolitseb selle eest. Omaenda loo kaudu toob ta avatud lugejani selle, kuidas suhtumise muutmine võib muuta kogu elu. Jah, loomulikult on väga raske tulla välja mugavustsoonist ja asuda omaenda mõtlemist kontrollima. Vastikud mälupildid minevikust kerkivad ikka aeg-ajalt esile, aga eks see ole inimese enda asi, kas ta naudib neid (ja õnnetu-olemist) või proovib neist mingil moel lahti saada.
Raamat koosneb kaheteistkümnest õppetunnist. Ideaalis võiks lugeda iga päev üks või kaks ja natuke seedida. Mul ei tulnud see välja, sest jäin raamatusse kinni. Eks tuleb see varsti veel kord üksikasjalikumalt läbi võtta. Sest kui tahad muuta tulemust, tuleb muuta tegutsemist. Kui tahad muuta tegutsemist, tuleb muuta sõnu. Kui tahad muuta sõnu, pead muutma mõtlemist. Nii et kõik algab mõtlemisest. 
Omaette varamu on ääremärkustena välja toodud mõtteterad. Siinkohal mõned  näited:
"Miski pole iseenesest hea ega halb,  üksnes mõtlemine teeb ta selleks" William Shakespeare
"Positiivne ellusuhtumine on pilet paremasse homsesse" Tundmatu autor
"Oma hirmude eest põgenemine on taktika, millega on võimatu võita" Jeff Keller
"Saajad ei saa, saavad andjad" Eugene Benge
"Su sõbrad avardavad su visiooni või lämmatavad su unistused" Tundmatu autor
Eks ole veidi ebaeestlaslik lugeda edule orienteeritud raamatuid. Tunduvad kuidagi ameerikalikud. Aga kõik sõltub sellest, mida defineerida edu mõiste all. Kui käsitleda seda kui järkjärgulist liikumist oma unistuste täitumise suunas, siis ehk ei olegi selles midagi ebanormaalset. Loodetavasti on inimestel unistused ikka veel alles. Ja kui ei ole, siis tuleks laps endas üles äratada ja unistused elustada. Palju lihtsam on niimoodi elada.



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lina Bengtsdotter. Annabelle

Jonas Jonasson. Mõrtsuk-Anders ja tema sõbrad

Indrek Hargla. Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja